Droogbloemen

Bloemsoorten die zijn gedroogd, maar toch mooie kleuren en vormen hebben, worden ook wel droogbloemen genoemd. Hierin zijn verschillende soorten en categorieën te onderscheiden. Zo vallen onder deze categorie onder andere kruiden, granen en (sier)bloemen. Al deze droogbloemen zijn van de hoogste kwaliteit, zodat jij zolang mogelijk kunt genieten van deze prachtige bloemen. De mooie kleuren van deze droogbloemen behouden daarnaast gedurende ten minste een half jaar de fantastische kleuren. Je hebt dus voor een lange periode plezier van deze bloemen en zo hoef je dus niet elke week een nieuw boeket aan te schaffen.

Droogbloemen boeket
Pauwenveren in vaas

De voordelen van droogbloemen

Droogbloemen zijn ontzettend populair, maar waardoor komt dit? De voornaamste reden is de vele voordelen die deze soort met zich meebrengt. Als allereerst hebben deze bloemen een lange levensduur en zien ze er prachtig uit. De lange levensduur is dus al een groot voordeel ten opzichte van een verse bloem. Daarnaast hebben de droogbloemen ook geen water of zonlicht nodig. In tegen stelling tot verse bloemen, waar dit juist wél heel belangrijk is, is dit dus een groot gemak. Zo kun je zonder moeite zo lang mogelijk genieten van de bloemen. Verder zijn er nog twee andere voordelen te onderscheiden. De droogbloemen behouden hun kleuren namelijk veel langer dan verse bloemen. Daarnaast gaan droogbloemen die zijn geverfd nóg langer mee dan alle andere droogbloemen. Deze behouden dus ook langer hun kleuren.

Onderhouden van droogbloemen

Voor de droogbloemen zijn een aantal onderhoudstips die wij jou willen meegeven. Hieronder zetten wij 4 belangrijke onderhoudstips voor het onderhoud op een rijtje:

  • Zorg voor minimaal zonlicht: De droogbloemen hebben geen zonlicht nodig om bijvoorbeeld te bloeien. Zorg er dus voor dat je de droogbloemen op een plek plaatst waar er weinig zonlicht op de bloemen schijnt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de bloemen niet zullen verkleuren.
  • Zorg ervoor dat de droogbloemen droog blijven: Naast dat je de bloemen op een plek met weinig zonlicht moet zetten, is het ook van belang dat je de bloemen droog houdt. Ze hebben namelijk geen vocht nodig om de mooie kleuren te behouden of te bloeien. Ook zorgt dit ervoor dat ze de kleuren beter behouden en er geen schimmel gaat vormen op de bloemen. Plaats de bloemen dus ook niet in vochtige ruimtes al een badkamer.
  • Houdt de droogbloemen stofvrij: Stof komt voor binnen elk huis en kan dus ook op de bloemen terecht komen. Als jij jouw droogbloemen mooi wil houden, is het van belang om regelmatig het stof voorzichtig van de bloemen af te blazen.
  • Kies de perfecte plek: Zorg er bij het plaatsen van de bloemen voor dat je kies voor een mooie plek die daarnaast ook veilig is. Op deze manier voorkom je dat je er telkens tegenaan kunt stoten of langs kun schuren met kledingstukken.
Gedroogde hazenstaartjes
Katoentakken kopen
Distel takken kopen

Tips voor jouw droogbloemen

De categorie droogbloemen is ontzettend breed, maar wat kun je er allemaal mee? Binnen elk huishouden is er wel een andere opstelling te bedenken die mooi staat. Als jij de bloemen op een plek plaatst met niet te veel licht, vocht of kou, kun jij tenminste 6 maanden genieten van deze bloemen. Je kunt de verschillende bloemen natuurlijk ook op diverse manier in jouw huis plaatsten. Zo kun je een mooi boeket op een vaas zetten, maar is het ook mogelijk om de bloemen als andere vorm van decoratie te plaatsen.

Droogbloemen bestel je bij Bloemen van de Gier!

Bloemen van de Gier heeft een aanbod van verschillende soorten droogbloemen waar jij uit kunt kiezen. Bekijk ons assortiment in de webshop en bestel deze fantastische droogbloemen nog vandaag! Als jij de bloemen voor 23:59 uur besteld, heb jij ze morgen al in huis. Bestel jij droogbloemen vóór 8:30 uur, dan staan wij diezelfde avond nog bij jou voor de deur. Droogbloemen bestellen, doe je dus bij Bloemen van de Gier!