Pioenrozen bij De Gier

De Pioenroos is wellicht de mooiste rozensoort die er bestaat. Het is een echte seizoensbloem die hoofdzakelijk in mei en juni tot bloei komt. In deze periode kom je deze bloem vooral tegen en veel mensen associëren de Pioenroos dan ook met het betere weer: meer zon en hogere temperaturen. Door de overvloed aan bladeren heeft deze bloem geen extra versiering nodig om een luxe uitstraling te geven. Bij ons kun je gemakkelijk Pioenrozen bestellen en we leveren deze op het door jou gekozen adres. Hierdoor is het ook altijd mogelijk om een bosje pioenrozen te verzenden als cadeau. Verras iemand met de mooiste bloemen van De Gier.

De pioenroos

Over het algemeen koop je Pioenrozen wanneer de bloem nog volledig in de knop zit. Zodra je de bloem op de vaas hebt staan, hoef je alleen maar te wachten tot de knop opengaat. In slechts enkele dagen komen er talloze bladeren uit de knop tevoorschijn. Binnen de kortste keren transformeer je van kleine knoppen naar een goed gevulde bos bloemen. Door de bloeiperiode en de grote variëteit aan uiterlijkheden ziet een bos Pioenrozen er eigenlijk elke dag een beetje anders uit. Het is een waar kunstwerk om naar te kijken, wat verklaart waarom deze bloem vaak door schilders op doek is vastgelegd. De pioenroos zorgt voor een waar kunstwerk op de tafels of kast waar jij deze plaatst.

Diverse kleuren

Pioenrozen zijn vooral verkrijgbaar in donkerrood, roze, wit en zachtgeel. Omdat de Pioenroos ook staat voor gezondheid, geluk en natuurlijk de liefde, wordt deze bloem vaak gebruikt in bruidsboeketten. Het maakt niet uit waarvoor je deze bloem gebruikt, het zorgt altijd voor een gezellige sfeer dankzij de vrolijke kleuren waarin de Pioenrozen verkrijgbaar zijn. En de bossen ondergaan een hele transformatie wanneer ze op water in de vaas staan bij jou thuis.

Het verhaal achter de pioenroos

De Pioenroos vindt zijn oorsprong in Azië, waar deze vooral werd gekweekt vanwege de zachte, zoete geur. Bovendien werden de wortels gebruikt in de geneeskunde, hierdoor is de pioenroos van grote waarde. En zo wordt deze bloem ook gezien! De bloem kwam voor het eerst in Europa terecht in 1784. Gelukkig is deze bloem tegenwoordig ook beschikbaar in Europa, waar we vooral kunnen genieten van de schoonheid en waar de bloem ongekend populair is.

Pioenrozen willen graag in het zonnetje gezet worden

Wanneer jij pioenrozen hebt aangeschaft, kies er dan voor om de bloemen minimaal 6 uur per dag op een plek in de zon te zetten. Het zijn echte zonneliefhebbers. Wanneer jij de pioenroos alleen maar in de schaduw laat staan dan zal de plant echt een stuk minder mooi gaan bloeien. Wanneer jij de pioenrozen een mooi plekje in jouw tuin wilt geven, kies dan voor een mooie zonnige plek. Daar is de pioenroos namelijk dol op. De plant kan zowel in een pot als border staan.
Pioenrozen roze kopen
Pioenrozen roze
Pioenrozen in de knop