Gipskruid bij Bloemen van de Gier

Gipskruid is een plant die steeds vaker terugkomt in mensen hun inrichting! Het is een ware trend op dit moment. Door de witte laag bovenop de plant lijkt het net een laagje sneeuw. De woningen krijgen tegenwoordig steeds meer neutrale kleuren als beige, gebroken wit en andere lichte kleuren. Hierdoor zijn de witte gipskruid echt een fantastische aanvulling binnen de nieuwste woningen!
Gipskruid is een vaste plant die vooral door twee dingen opvalt, mensen omschrijven het ook wel eens als een echte wilde plant met een elegante touch. Aan de wilde plant groeien ontelbaar kleine witte of paarse bloemetjes. Door de lange bloeitijd kan je Gipskruid lang in je huis laten staan, maar gipskruid bloeit vooral in de zomer. Daarnaast kan gipskruid dienen als de perfecte opvulplant, met name om hoogteverschil op te lossen. Gipskruid gaat het langst mee wanneer de planten ook wat zon krijgen op een dag, dus kies voor plekje in de zon voor de bloemen.

Het verhaal achter gipskruid

De Nederlandse naam van deze plant is Gipskruid, en het behoort tot de familie Caryophyllaceae. De bloemen hebben een bleekroze kleur en bloeien doorgaans van juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en hebben een hoogte van ongeveer 30 cm. Deze vaste plant kan uitgroeien tot een volwassen hoogte van ongeveer 70 cm. Het is een sterke plant die temperaturen tot -20 °C kan verdragen. Voor optimale groei wordt een plantafstand van 38 cm geadviseerd, wat overeenkomt met 5-7 planten per vierkante meter. Het kan soms wat moeilijker verkrijgbaar zijn.

Koop Gipskruid bij De Gier

Bij De Gier Bloemen bieden wij diverse mogelijkheden om gipskruid te gebruiken. Of je het nu wilt gebruiken voor een vaasarrangement of om te drogen, de keuze is aan jou. Onze focus ligt altijd op verse bloemen, dus bij ons kun je uitsluitend verse gipskruidtakken kopen. Het gipskruid is gemakkelijk te herkennen aan de prachtig vertakte fijne takken, die allemaal gevuld zijn met witte bloemetjes.

Door de overvloed aan witte bloemetjes op de vertakkingen ontstaat er een luchtig en sierlijk effect, dat vaak wordt omschreven als een “wolk” van gipskruid. Dit luchtige karakter maakt gipskruid ook zeer geschikt om te combineren met andere bloemen. Veel boeketten, met name boeketten met rozen, worden verrijkt met gipskruid. Deze mooie bloemen symboliseren immers “eeuwige liefde”. Het is dus een uitstekende keuze om gipskruid te kopen in combinatie met rode rozen. Bij ons kun je gipskruid kopen in verschillende hoeveelheden, zodat je altijd de juiste hoeveelheid in huis kunt halen.

Het drogen van Gipskruid

Bij De Gier Bloemen garanderen we dat we alleen verse gipskruidtakken verkopen, die je ook kunt drogen. Zodra je de verse takken ontvangt, heb je de keuze om ze direct te gebruiken voor droogdoeleinden of om ze in een vaas te plaatsen. Om het gipskruid het beste te drogen, raden we aan om de takken in een vaas met een laagje water te zetten en dit water eenmalig te laten absorberen. Op deze manier behoudt het gipskruid zijn kleur beter en zullen de bloemen minder snel uitvallen tijdens het droogproces. Zodra het gipskruid volledig gedroogd is, kun je ervoor kiezen om het te combineren met andere droogbloemen of om het te verwerken in een andere creatieve creatie.

Service en contact over onze Gipskruid

Bij Bloemen van de Gier streven we ernaar iedere klant naar tevredenheid te helpen met het beste Gipskruid. Onze klantenservice staat dan ook graag voor je klaar om je te helpen bij eventuele vragen en ook opmerkingen zijn meer dan welkom! Contact opnemen met één van onze medewerkers over ons Gipskruid proberen we je zo makkelijk mogelijk te maken, je kunt namelijk gewoon met ons Whatsappen! Mailen, bellen of een contactformulier invullen kan natuurlijk ook.
We horen graag van je!